sales@mysocialpharmacy.com
+30 210 9658 356
Blog

Ειδικά το ζήτημα της Υγείας πρέπει να μείνει έξω από τον πολιτικό πυρετό των επόμενων ημερών και τον κυνισμό όσων βρίσκουν ευκαιρία να κερδίσουν από την μεγάλη αγωνία των Ελλήνων πολιτών.
Ο ΣΦΕΕ εκπροσωπώντας θυγατρικές πολυεθνικών και ελληνικές εταιρίες δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να μπει στο χορό των διχαστικών λογικών.

Το Google+ όταν ξεκίνησε ήταν ένα πολλά υποσχόμενο social network. Επί της ουσίας όμως αποδεικνύεται μηδενικής αξίας από άποψη social networking λόγω της μικρής του απήχησης!

Ωστόσο το Google+ έχει μεγάλη αξία από άποψη seo (search engine optimization) και μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να βελτιστοποιήσει την ανίχνευση του eshop σας από τις μηχανές αναζήτησης!

Η υποβολή ερωτήσεων με τη χρήση του application Facebook Questions είναι ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε το ενδιαφέρον των "fans" σας στη σελίδα και στον τοίχο σας.

Το Facebook έχει διαμορφώσει την αντίστοιχη εφαρμογή έτσι ώστε εύκολα να υποβάλλετε ερωτήσεις αλλά και να κάνετε τις δικές σας "δημοσκοπήσεις" πολύ εύκολα.

Επίσης, η ενσωμάτωση του στοιχείου αυτού θα μπορούσε να προσδώσει στη σελίδα σας το "viral" εκείνο στοιχείο που αναζητούσατε για την προσέλκυση περισσότερων likes - δηλ. κάθε φορά που κάποιος αλληλεπιδρά με το ερώτημα σας, ενδέχεται να προσεγγίσετε περισσότερους fans.

Εαν είστε ο διαχειριστής της Facebook page σας, μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματα σας αλλά και να απαντάτε με την επωνυμία της σελίδας σας. Έτσι, όταν μια "σελίδα" υποβάλλει ένα ερώτημα ή όταν απαντά όσοι έχουν κάνει "like" στη σελίδα σας, μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία αυτή.

Πώς να υποβάλλετε ένα ερώτημα?

  1. Κάντε κλικ στη σελίδα του Φαρμακείου που διαχειρίζεστε

  2. Κάντε κλικ στην ενότητα "Questions" στην κορυφή της σελίδας σας

  3. Εισάγετε την ερώτηση σας στο πεδίο "Ask Something". Εαν θέλετε να μετατρέψετε το ερώτημα σε μορφή "δημοσκόπησης" κάντε κλικ στο "Add Poll Options" κάτω απο το ανοιχτό πεδίο.

Για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να υποβάλλετε τα σωστά ερωτήματα! Έχετε άλλωστε στο μυαλό σας ότι οι "fans" σας είναι πιο πιθανό να απαντήσουν εάν υποβάλλετε ερωτήματα που έχουν χιούμορ, σχετικότητα με το θέμα της σελίδας σας και εξάπτουν την περιέργεια.

Ενδεικτικό παράδειγμα:

  1. Με ποια κριτήρια επιλέγετε την οδοντόκρεμα που θα αγοράσετε? Poll: συσκευασία, τιμή, μάρκα, γεύση, πρόταση οδοντιάτρου, διαφήμιση

Αντίστοιχα, ερωτήματα προσωπικού ενδιαφέροντος δύναται να σας δώσουν τα στοιχεία που χρειάζεστε για το δώρο του επόμενου διαγωνισμού σας που θα είχε μεγαλύτερη επιτυχία.

Ωραία...τα social media είναι σημαντικά για το marketing του φαρμακείου σας αλλά..αποτελούν μόνο εργαλείο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου σας!

Το τί κάνετε με τα social media σήμερα είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου! Κάθε ανάρτηση σας στο Facebook θεμελιώνει καλύτερα την επιχείρηση σας ως social business..social pharmacy!!

Μην κάνετε το λάθος και θεωρήσετε ότι μπορεί κάποια εταιρεία εξωτερικός συνεργάτης να τα κάνει όλα για σας! Ναι μπορούν..μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε, να σας εκπαιδεύσουμε, να υλοποιούμε διάφορες ενέργειες για σας.

Το καλύτερο ωστόσο έρχεται στο τέλος.. όταν αλλάζετε τη φιλοσοφία σας..όταν ενστερνίζεστε την έννοια του social pharmacy!!

Και όλα αυτά δε γίνονται μέσα σε μια νύχτα!

Οι καμπάνιες που τρέχουμε σας να χτίσετε μια μεγαλύτερη βάση απευθυνόμενου κοινού και να προκαλέσετε το ενδιαφέρον!

Όταν όμως ανοίξουμε την πόρτα..εξαρτάται απο εσας να δεσμευτείτε με τους ασθενείς - πελάτες σας και τους δυνητικούς πελάτες σας!

 

 

Μεταξύ των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε στo MySocialPharmacy ως διαχειριστές πολλαπλών σελίδων Facebook για λογαριασμό επαγγελματιών (ιατροί, οδοντίατροι) και επιχειρήσεις (φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα, κ.α.) υγείας είναι η υλοποίηση αποτελεσματικών προωθήσεων και η προσαρμογή στις συνεχείς μεταβολές του Facebook - ως εργαλείο marketing.